EGGET


Informasjon om Egget

Egget er et gratis overnattingstilbud til barnefamilier i Bergen kommune. Minst ett av barna må være under 12 år. Du finner hytten i Krohnegården friluftsområde i Fyllingsdalen. Det er kort vei fra nærmeste kollektivholdepass og parkeringsplass. Det er benk og bålplass i nærheten av Egget, og ved Storavatnet er det et fint utkikkspunkt og en sosial samlingsplass. Egget ligger få minutters gange fra Krohnegården badeplass, hvor det er tilrettelagt med toalettfasiliteter.

Det pågår for tiden arbeid med demninger ved Storavatnet i Krohnegården. Vannet som ligger like ved Egget blir derfor tappet ned i 2023, og arbeidene skal vare ut i 2024. Det vil være tilkomst til hytten og den kan bestilles for overnatting som normalt, men det vil ikke være mulig å benytte badeplassen ved Storavatnet sommeren 2023. I sommer vil det lages til en alternativ badeplass ved Litlavannet like i nærheten. 

Området vil bære preg av arbeidene siden vannet blir tappet ned med 7 meter, og brukere av området må derfor være oppmerksom på at det vil være anleggsarbeid flere steder rundt vannet. Når man er i området må man ta nødvendige forhåndsregler og følge informasjon på skilt som vil bli satt opp. Les mer om arbeidet som Bergen Vann gjør for å sikre demningene. Før badesesongen vil det også komme mer informasjon om alternativ badeplass på siden om badevann i Bergen

Hytten er enkelt utstyrt og har plass til en liten barnefamilie. Det er plass til at to voksne og to barn kan overnatte. I Egget er det en vedovn og vindu med utsikt til Storavatnet og nærområdet. Egen medbrakt ved må benyttes til oppvarming av hytten.

                                                          

Nyttig informasjon

  • Det er plass til at fire personer kan overnatte i Egget (to voksne og to barn). Hytten er 11 kvadratmeter.

  • Egget har ikke innlagt strøm og vann. Ta med varme klær om vinteren og på kalde dager, og ved til oppvarming i ovnen. Ta også med mat, drikke, sovepose, liggeunderlag, innesko/ullsokker og lommelykt/hodelykt.

  • All matlaging skal foregå ute. Det er tilrettelagt for grilling ved Krohnegården badeplass like i nærheten.

  • I friluftsområdet finnes det toalettfasiliteter (friluftstoalett/utedo uten vann), som kan benyttes. Toalettet skal holdes rent og ryddig. Husk å ta med toalettpapir.

 

Regler for lån av Egget

  • Leietaker (den som søker) er ansvarlig for bruk av hytten.
  • Nøkkel til hytten hentes hos Innbyggerservice i Kaigaten 4. Nøkkel må hentes og leveres innenfor kontorets åpningstid, mandag-fredag mellom kl 08:00 og 15:00. Nøkkel hentes tidligst dagen før du skal låne hytten, og leveres tilbake samme sted første virkedag etter lån av hytten. Innbyggerservice har stengt helger/helligdager. Skal hytten leies lørdag eller søndag må nøkkel hentes senest klokken 15:00 på fredag. Får vi ikke nøkkelen i retur blir leietaker fakturert. Det vil bli krevd legitimasjon for å hente nøkkel, og den som henter er ansvarlig for at den blir levert tilbake.

  • Innsjekk er tidligst kl.15:00 og utsjekk er innen kl.12:00.

  • Om du ikke kan benytte hytten, må du gi beskjed, slik at andre kan låne hytten. For avbestilling benytter du link i booking-bekreftelsen din. Avbestilling må skje minimum 24 timer før innsjekk.

  • All bruk av åpen ild ut over bruk av vedovn er strengt forbudt i hytten. Dette gjelder også stearinlys.  
  • Det er ikke tillatt med bålbrenning i området rundt hytten. Bålbrenning skal foregå ved tilrettelagt bålplass ved Storavatnet og regler for bålbrenning skal følges.

  • Det er ikke tillatt å drikke alkohol i Egget.

  • Utesko skal ikke benyttes inne. Utesko skal plasseres på matte rett innenfor døren.

  • På grunn av allergier er det ikke tillatt å ha med kjæledyr i hytten.

  • Husk å rydde/koste hytten og å ta med deg alt søppel. Vi ber at dere forlater Egget ryddet, ren og klar for neste familie innen kl.12:00.

Det er kun mulig å bestille overnattinger for inneværende kalendermåned og to måneder fram i tid. Ny periode blir lagt ut ved overgang til ny kalendermåned, den 1. i hver måned kl 00:00 Det er kun tillatt med to reservasjoner pr husstand pr år. Bymiljøetaten tar forbehold om at bookingene kan endres dersom det oppstår spesielle eller uforutsette situasjoner.

Leietaker plikter å lese og følge reglene for Egget som står i informasjonsmappen. Ved bestilling godtar du våre regler og betingelser.

 

Nøkkelen hentes hos Innbyggerservice i Kaigaten 4.

Åpningstider: 

Mandag: 8:00-15:00
Tirsdag: 8:00-15:00
Onsdag. 8:00-15:00
Torsdag: 8:00-15:00
Fredag: 8:00-15:00

E-post: bymiljoetaten@bergen.kommune.no

Telefon: 55565690

Nøkkelen hentes hos Innbyggerservice i Kaigaten 4

Forenklet bestilling

  • Opptatt
  • Reservert
  • Ledig
Tildeling
Interntildeling
Arrangement
Søknadskurv