Bygning

Odderøya

Naturperlen Odderøya er en egen øy som er knyttet sammen med Kvadraturens sydvestre del via flere broer. Flere av regionens viktigste kulturinstitusjoner er lokalisert på øya, så som Knuden (Kristiansand kommunes kulturskole), Kilden, Kunstsilo og Vest-Agder Museet.

 Allerede på slutten av 1600-tallet ble øya ansett å ha militærstrategiske verdier. Gjennom de neste århundrene ble det blant annet bygget festningsverk, mannskapsbrakker, karantenehavn med lasarett og fyr. Etter å ha vært stengt for allmennheten i lange perioder, er øya nå et sentralt og tilgjengelig rekreasjonsområde. Kristiansand kommune kjøpte i 2003 tilbake øya fra forsvarsbygg, og nå har kulturlivet, kulturaktører og friluftslivet overtatt plassen fra soldater og kanoner. 

Rundt hele øya finner du både gamle og nyere forsvarsverk. Av mer spesielle historiske anlegg, har vi det gamle karantene-området ved Bendiksbukta og Kolerakirkegården i Kjerregårdsbukta. Du finner flere fine badeplasser på øya, helst langs østsida, og det er også mange gode fiskeplasser.

Odderøya har de siste tiårene huset mange verdensberømte artister. David Bowie, Bob Dyland, Oasis, Coldplay, Slash, Pink og Ozzy Osborne er bare noen av de få superstjernene som har begeistret musikkinteresserte under forskjellige festivaler de siste 20-30 årene.

Følgende utearealer leies ut til arrangementer:

  • Amfiet
  • Bendiksbukta
  • Odden
  • Kjerregårdsbukta

På Amfiet og Bendiksbukta må arrangementet avsluttes innen kl. 01.00.

Til leie

Tilrettelagt for:
Fasiliteter:
  • Opptatt
  • Ledig
*) Forenklet booking uten manuell saksbehandling
Tildeling
Interntildeling
Arrangement
Søknadskurv